Stichting Stung Treng

Nieuwsarchief

Nieuwsbrief november 2016
In deze nieuwsbrief stellen wij ons vernieuwde bestuur aan u voor, loopt u mee met een student aan de Cambodjaanse Pabo, leest u waar uw geld heen gaat en komt de Kerst ook nog even om de hoek kijken. Veel leesplezier!
Lees meer

Nieuwsbrief juni 2016
De keuken van de RTTC (Regional Teacher Training Center) in Stung Treng was hard aan een renovatie toe. De keuken wordt gebruikt door de inwonende studenten, die zelf elke dag hun potje koken. De studenten hebben zelf zoveel mogelijk geholpen aan het verbouwen van hun keuken.
Lees meer

Nieuwsbrief februari 2016
Wij willen heel graag onze sponsors/donateurs bedanken voor alle giften die zij gegeven hebben in 2015. Geweldig! Zonder jullie is er geen stichting en kunnen wij geen projecten financieren om leerkrachten en leerlingen in StungTreng aan beter onderwijs te helpen.
Lees meer

Verslag bezoek van Sanne en Bas aan RTTC
In november hebben wij, Bas en Sanne, een reis gemaakt door het prachtige Zuidoost Azië. Om eerlijk te zijn hadden wij op voorhand nog nooit van de provincie/stad Stung Treng in Cambodja gehoord.
Lees meer

Nieuwsbrief juli 2015
De pinkstermarkt in Brummen op 25 mei was een groot succes. Door allerlei artikelen die door vrijwilligers zijn ingebracht te verkopen, heeft de stichting €321,00 binnen gehaald. Op een volgende markt in Overkempe heeft Martijn, de pleegzoon van Ria en Henk ten Ham, zelfgemaakte kaarten verkocht voor een bedrag van €125,00.
Lees meer

Nieuwsbrief maart 2015
De Stichting Stung Treng ondersteunt de Regional Teacher Training Center (RTTC), een lerarenopleiding, waar jonge Cambodjanen een tweejarige opleiding tot basisschool leerkracht krijgen. Vorig jaar hebben jullie, sponsors en donateurs, het mogelijk gemaakt om de badkamers te renoveren, een waterput te slaan en ervoor gezorgd dat de tweedejaars studenten lesmateriaal kregen, zodat deze op hun nieuwe scholen een goede start kunnen maken.
Lees meer

Nieuwsbrief december 2014
Zoals u weet, was de Stichting Stung Treng op 6 december met een kraam aanwezig op de kerstmarkt van Doesburg. Van 10.00 uur t/m 's avonds 20.00 uur was het gezellig druk. Voor degenen, die achter de kraam stonden, was het een lange dag. Alleen Martijn Kool, de pleegzoon van Ria en Henk ten Ham, had daar geen last van. Met veel enthousiasme probeerde hij zijn zelfgemaakte kerstkaarten te verkopen en hij heeft er veel verkocht.
Lees meer

Nieuwsbrief november 2014
Dankzij uw steun zijn in 2014 de volgende projecten in StungTreng gerealiseerd:
1. renovatie van 4 wasruimtes in het gebouw van de Regional Teacher Training Centre ( $ 1000,00 );
2. bouw 2 waterputten met afdak op het terrein van de RTTC ( $ 1414,00);
3. bouw waterput + kleine watertoren voor de Anuwath Basisschool ( $ 2096,00);
4. aanschaf leermiddelen 2de jaars studenten RTTC ( $ 842,00 )
Lees meer

Nieuwsbrief september 2014
Als nieuw algemeen bestuurslid van de Stichting Stung Treng wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Linda Preston, ik ben 59 jaar, woon in Den Haag en werk in het onderwijs als docent Engels aan een ROC. Van 2010 - 2013 heb ik via de internationale ontwikkelingsorganisatie VSO (www.vso.nl) in Cambodja gewerkt.
Lees meer

Nieuwsbrief juli 2014
Op 18 mei jl. heeft het bestuur van de stichting twee marktkramen aangeboden gekregen op de Doesburgse Mosterd Muziekdag. We hebben het geweldig getroffen: heerlijk weer, een gezellige sfeer en een goede opbrengst van € 330,30. We verkochten vooral door onszelf en anderen ingebrachte en gemaakte producten zoals kaarten, poppenkleertjes, gebreide sokken, een vlaggenlijn van leuke stofjes en wat curiosa.
Lees meer

Nieuwsbrief mei 2014
Voor u ligt de nieuwsbrief van mei. Graag willen wij uw aandacht en uw steun vragen voor het Wash Project, een initiatief van de overheid om de hygiëne te verbeteren in het district Siem Bouk in de provincie StungTreng.
Lees meer