Stichting Stung Treng

Projecten 2018

Leermiddelenpakket 2018

Afgelopen juli zijn 76 studenten van de RTTC geslaagd voor hun opleiding tot leerkracht basisschool. Ieder jaar hopen wij dat het lukt om alle afgestudeerden een pakket leermiddelen mee te geven als bijdrage voor een goede start van hun onderwijsloopbaan, want bij veel basisscholen ontbreken vaak de elementaire leermiddelen. Wij zijn erg blij dat het ons dit jaar weer gelukt is iedereen een startpakket mee te geven, dankzij uw financiële steun.

Wat zijn deze zeven net afgestudeerde leerkrachten blij met hun posters, linialen, driehoeken en gradenbogen pas afgestudeerde leerkrachten ontvangen posters, linialen, driehoeken en gradenbogen. En dit zijn nog maar enkele onderdelen van het leermiddelenpakket!

De namen van iedereen zijn eerst zorgvuldig op alle leermiddelen geschreven.

Tijdens de handarbeidlessen op de RTTC hebben studenten voorbeelden van wiskundige vormen gemaakt. Ook deze vormen zijn een onderdeel van het leermiddelenpakket waarvoor al het materiaal met uw hulp is aangeschaft.

Hier liggen werkbladen klaar om meegenomen te worden door de nieuwe leerkrachten. Met deze werkbladen kunnen de leerlingen van de basisschool oefenen met de letters van het Khmer alfabet.

Verder hebben alle nieuwe leerkrachten een pakket flashcards ontvangen van iedere letter uit het Khmer alfabet. Met deze flashcards, die hier ingekleurd worden, kunnen de leerkrachten hun leerlingen helpen bij het aanleren van de 23 klinkers en 33 medeklinkers van het Khmer alfabet.

Het leren spellen, lezen en schrijven van de Khmer taal neemt dan ook veel tijd in beslag op de scholen en alle hulpmiddelen die dit proces ondersteunen zijn zeer welkom. Zoals deze poster met het alfabet.

Met dit fraaie starterpakket helpt u de nieuwe leerkrachten om de kwaliteit van het lesgeven op de basisscholen in Cambodja te verbeteren. Namens de jonge leerkrachten en hun leerlingen heel hartelijk dank!